Плати Росії або запускай дреди

У звязку із специфікою свого волосся я користуюсь небрендовим німецьким шампунем, та коли мене попросили придбати якийсь звичайний шампунь для інших членів родини у мене виникла ціла проблема: я не міг вибрати НЕ РОСІЙСЬКИЙ шампунь. Усі ці шампуні, які нам втирає телебачення, усі ці хед енд шолдерси, палмоліви, тімотеї, нівеї, шамту, суоси (можете перераховувати бренди й далі), або вироблені в Росії, або поставлені на український ринок російським імпортером. Якщо чесно, я б можливо й не здогадався про це, якби мене не дратували російські написи на коробці і я не почав дивитися на виробника. Коротше кажучи, я більш ніж півгодини шукав шампунь, який не мав би відношення до російської економіки і з великими складнощами це нарешті зробив придбавши південно-корейський шампунь. Ще був ізраїльський, але надто вже дорогий. Уявіть собі мою роздратованість (а я своєю суттю скоріше шопофоб, а не шопоголік, особливо якщо це стосується побутової хімії), коли я знав, що мені потрібно придбати ще пральний порошок і засіб для миття посуду. Але тут закінчилось все дуже швидко: я придбав і порошок, і миючий під відомим брендами, але які вироблені у місті Орджонікідзе, що на Дніпропетровщині.
І ось що я про це все думаю: щодня сотні тисяч українців, іноді навіть дуже патріотичних, купують шампуні, кормлячи таким чином економіку агресора, оскільки вибору майже немає. 
Чому ми маємо купувати якийсь проктер енд гембл у росіян? Невже у нас не можна знайти імпортера? Якщо німецькі чи французькі, чи будь-які інші виробники хочуть продавати у нас свою косметику, то може нехай продають безепосередньо у нас, а без посередництва Росії. Тим паче іншу побутову хімію на прикладі того ж Орджонікідзе у нас роблять. Думаю, що над цим питанням повинні замислитися і антимонопольний комітет, і СБУ. Тільки чому вони ще не замислилися?
P.S. Друзі, хто знає як виробляти шампуні? Може, варто уже створити український бренд і будувати свою економіку. Робимо бізнес разом. :)

7 коментарів

Елена Огородова
«Може, варто уже створити український бренд і будувати свою економіку» — если бы изначально (ещё 23 года назад) ставили бы так вопрос, возможно, мы бы жили в другом государстве)))Жаль, что только война заставила задумываться о таких очевидных вещах.
Святослав Вишинський
Компанія-імпортер і безпосередній виробник — це не одне і те ж.
Максим Дупешко
Я це розумію. Але ж компанія імпортер також дещо заробляє… Вона ж теж це робить не за «дякую». Чому це має бути російська компанія? Чому я маю купувати товар із російською на етикетці?
Ігор Гамаль
Так. Але і ті, й інші заробляють гроші.
Галина Дичковська
atlantida.kiev.ua/kiosk-ua/index.php?cat=5329 /// ось хороші екологічні шампуні дніпропетровської фірми.
Галина Маслак
Проект Юлії Савостіної «Made In Ukraine» з каталогом українських виробників товарів.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте